Contact: 0763 054 345
 

Ghiocelul – prima floare a primaverii

Feb

9,2018

Primavara se apropie cu pasi repezi.Doar prin locurile umbrite mai vezi petice de zapada. Soarele bland isi trimite razele calde sa mangaie pamantul reavan. Din stratul de frunze adormite, isi scot capul ca niste soldatei curajosi, ghioceii plapanzi si gingasi. Atat de firavi, dar atat de curajosi!

Legenda spune ca ” au aparut cand Adam si Eva au fost izgoniti din Rai. Ajunsi pe Pamant , in viscol si ninsoare, acestia au cautat drumul de intoarcere spre Eden, dar nu l-au gasit. Atunci ingerul trimis sa-i insoteasca, a luat in mana un bulgare de zapada, a suflat peste el si l-a transformat in GHIOCEL. Odata cu aparitia lui, nametii au inceput sa se topeasca, iar lumea a cunoscut pentru prima data primavara.”

Adevarat este ca, de cum palcurile de ghiocei umplu gradinile cu florile de un alb stralucitor, iarna e pe sfarsite . Ei dau semnul unui nou inceput- primavara.

Mirosul lor este delicat precum venirea primaverii.

In limbajul florilor, ghiocelul este simbol al sperantei, al prieteniei. Printr-un buchet de ghiocei transmitem celor dragi sanatate, prosperitate, puterea de a trece peste obstacolele vietii.

Nu uitati ca un manunchi de ghiocei aduce bucurie, prospetime, iubire si speranta in sufletele celor dragi.

Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0

About The Author

Luna lui Faurar se apropie cu pasi repezi. Pentru mine este cu adevarat luna dragostei. In zilele lui februarie m-am implinit ca femeie. Am devenit de doua ori MAMA. Ce poate fi mai frumos! Aducerea pe lume a copiilor este cel mai ianaltator lucru din lume.Sentimentul de bucurie si implinire te poarta pana la cer si nu gasesti cuvinte sa exprimi prima imbratisare a pruncului tau. Daca primul copil, feciorul meu, l-am nascut in 14 februarie, cel de-al doilea, fiica mea, a venit pe lume aproape de Dragobete, pe 26 februarie. In fiecare an, luna februarie e cea mai frumoasa din an! Prin copiii mei intineresc in fiecare an! Zilele dragostei - Sf. Valentin si Dragobetele mi-au adus in dar cele mai frumoase flori, COPIII MEI. Pentru cei care isi sarbatoresc venirea pe lume, pentru mamele care i-au nascut si pentru toti cei care iubesc, gandurile mele de sanatate, bucurii nenumarate si bratele pline de flori! Floraria mobila va este alaturi!

Comments are closed.