Contact: 0763 054 345
 

Monthly Archives: | June, 2016

“Du-te Soare, vino Luna’ Sanzienele imbuna…”

Jun

24,2016

 

sursa: pinterest

sursa: pinterest

Sanzienele sunt zane, sanzienele sunt flori, sanzienele sunt fete-flori, ipostaze vegetale ale celor mai indragite personaje mito-folclorice de la noi.

     Sanzienele sunt niste flori de camp galben-aurii, cu inflorescente marunte, pline de polen, aromand puternic a fan si a miere. La cea mai mica atingere se scutura din ele o ploaie fina de aur, pentru ca sunt florile solstitiului de vara, iubitoare de soare, iar viata lor este scurta, de numai doua-trei saptamani, atata vreme cat astrul zilei se afla in taria lui.
     Imaginea lor suava le-a facut Doamnele Florilor, Sant-zianele (Sfintele zeite sau zane), poate pentru ca parfumul lor seamana cu al nici unei alte flori si, totusi, il inglobeaza pe al tuturora. Dar in traditia pupulara, Sanzienele sunt si niste fapturi ireale, fantastice, numite Sfintele, Frumoasele, fapturi luminoase de aer, albe, frumoase, binefacatoare.
     Despre Sanziene se povesteste ca intensifica parfumul florilor, maresc puterea tamaduitoare a plantelor de leac, apara copiii de boli, cresc bobul graului, inmultesc pasarile cerului, aduc femeilor prunci frumosi iar fetelor mari, ursitul.
     Sanzienele este o sarbatoare solara, cand Soarele joaca de bucurie pe cer imediat ce rasare, iar la amiaza, incremeneste in loc, inflacarat si biruitor, stapan suprem al cerului si al pamantului.
     Pe 24 iunie sarbatorim Sanzienele sau Dragaica, Ziua Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul, Ziua Soarelui sau Amutitul Cucului. Incepand de acum si pana in ziua echinoctiului de primavara din anul viitor, cantecul cucului nu va mai fi auzit.

Flori, buchete si mirese

Jun

21,2016

buchet de mireasa

Alegem tinuta de mireasa incepand cu rochia, pantofii, voalul, buchetul insa bijuteriile ajung de cele mai multe ori sa fie alese pe ultima suta de metri. Este foarte important ca toate detaliile sa fie alese avand in vedere un look unitar, armonios.

In alegerea buchetului de mireasa, trebuie sa avem in vedere intreaga tinuta, dar si de inaltimea si conformatia miresei. Buchetul este cel ce trebuie sa evidentieze rochia, nu sa o eclipseze. Regula de aur este ca buchetul sa fie mai mic decat talia miresei, pentru a accentua forma corpului si a a-i pune in evidenta frumusetea.

Fiecare buchet de mireasa este special si unic, pentru ca el este pus in valoare si pune in valoare, la randul lui, contextul in care este integrat: rochia miresei, coafura miresei, manichiura chiar :), rochiile domnisoarelor de onoare, locatia in care se face petrecerea, tematica nuntii. Sunt infinite posibilitati de “n” luate cate “k” :)) adica, si daca avem acelasi buchet la 2 nunti, contextul fiind schimbat, si buchetele vor fi puse in valoare diferit.

Cu siguranta, ceea ce face diferenta sunt detaliile, in cazul nostru accesoriile (bijuterii, funde, panglici, pene). Exista si flori/plante/fructe care pot accesoriza un buchet: plante suculente, ghinde, mure, pentru un efect inedit 🙂