Contact: 0763 054 345
 

Crizantema – regina toamnei

Nov

23,2015
buchet de flori crizanteme

buchet de flori crizanteme

Crizantema, originara din nord- estul Europei si din Asia, este una dintre ultimele flori mari, spectaculoase, care inveselesc gradinile inainte de venirea iernii.

Numele ei provine din cuvintele grecesti “chrysos” care inseamna “aur” si “anthemon” care inseamna “floare”. La noi mai este numita tufanea, dumitrita sau margareta de toamna.

A inceput sa fie cultivata de catre chinezi, cu 1500 de ani inainte de nasterea lui Hristos. In anul 1630 se cunosteau peste 500 de soiuri. In Europa abia in 1789 a fost folosita in infrumusetarea gradinilor regelui Ludovic al XIV- lea al Frantei. Fiind o floare foarte frumoasa , care dureaza mult si care rezista chiar si sub zapada, ea a devenit un simbol al optimismului si al bucuriei.

 In arta chineza si a Orientului Indepartat, crizantema este considerata o floare sacra, care da viata lunga si nemurire. In Japonia, tara Soarelui Rasare, este considerata un simbol solar, o floare magica, multa vreme fiind un atribut exclusiv al familiei imperiale. Oamenii de rand, care indrazneau sa-si impodobeasca hainele cu reprezentari ale crizantemei, erau condamnati la moarte.
Cand toamna isi poarta alaiul de frunze peste gradini, acestea sunt pline de culoare. Tufanelele sau crizantemele, fie ca sunt pitice sau zvelte, cu flori mici cat paralutele sau mari cat gura ulcicai, cu petale puzderie, mici si dese sau cercelate, alungite ca niste tepi de arici, albe, galbene- aurii, rosii- caramizii sau mov- liliachii, ele – CRIZANTEMELE sunt florile toamnei tarzii.
Prin frumusetea ei, crizantema rivalizeaza cu trandafirul, fiind numita si regina toamnei. Floraria Mobila va ofera buchete si aranjamente cu gama coloristica variata.
Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0

About The Author

Luna lui Faurar se apropie cu pasi repezi. Pentru mine este cu adevarat luna dragostei. In zilele lui februarie m-am implinit ca femeie. Am devenit de doua ori MAMA. Ce poate fi mai frumos! Aducerea pe lume a copiilor este cel mai ianaltator lucru din lume.Sentimentul de bucurie si implinire te poarta pana la cer si nu gasesti cuvinte sa exprimi prima imbratisare a pruncului tau. Daca primul copil, feciorul meu, l-am nascut in 14 februarie, cel de-al doilea, fiica mea, a venit pe lume aproape de Dragobete, pe 26 februarie. In fiecare an, luna februarie e cea mai frumoasa din an! Prin copiii mei intineresc in fiecare an! Zilele dragostei - Sf. Valentin si Dragobetele mi-au adus in dar cele mai frumoase flori, COPIII MEI. Pentru cei care isi sarbatoresc venirea pe lume, pentru mamele care i-au nascut si pentru toti cei care iubesc, gandurile mele de sanatate, bucurii nenumarate si bratele pline de flori! Floraria mobila va este alaturi!

Leave a Reply

Captcha +