Contact: 0763 054 345
 

Povestea Ghiocelului cel Viteaz

Jan

22,2014

Suntem in luna lui Gerar, dar soarele a imbiat suavii ghiocei sa umple gradinile cu clinchetul clopoteilor. Plapuma de omat e inlocuita cu perdeaua alb- verzuie a ghioceilor.

Cand vedem capetele mici si albe ale ghioceilor, e semn ca iarna e pe sfarsite. Florile, asemeni unor clopotei, apar una cate una din culcusul straveziu al frunzulitei ce-i protejeaza. Cele trei petale franjurate din interiorul florii, cu marginile verzi, formeaza o trompa mica si se intercaleaza cu cele trei petale albe, mari. Ghioceii infloriti aduc prospetime in sufletele noastre.

Se spune ca Dumnezeu a creat lumea si i-a spus zapezii sa mearga si sa roage florile sa-i dea din culoarea lor. Doar ghiocelul s-a indurat sa imprimute  zapezii din albul sau. Si de atunci, la primele raze ale soarelui, zapada se da la o parte din calea ghiocelului care vesteste sosirea primaverii. El e voinicul ce aduce in inimile noastre bucuria noului inceput.

Brebeneii, primulele, toporasii, viorelele, zambilele, narcisele, lacramioarele si lalelele sunt gingasele flori de primavara care semnifica biruinta luminii asupra intunericului, a caldurii asupra frigului, a veseliei primavaratice si a iubirii.

ghiogei in luna ianuarie

Sursa foto: www.alindobrin.ro

Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0

About The Author

Luna lui Faurar se apropie cu pasi repezi. Pentru mine este cu adevarat luna dragostei. In zilele lui februarie m-am implinit ca femeie. Am devenit de doua ori MAMA. Ce poate fi mai frumos! Aducerea pe lume a copiilor este cel mai ianaltator lucru din lume.Sentimentul de bucurie si implinire te poarta pana la cer si nu gasesti cuvinte sa exprimi prima imbratisare a pruncului tau. Daca primul copil, feciorul meu, l-am nascut in 14 februarie, cel de-al doilea, fiica mea, a venit pe lume aproape de Dragobete, pe 26 februarie. In fiecare an, luna februarie e cea mai frumoasa din an! Prin copiii mei intineresc in fiecare an! Zilele dragostei - Sf. Valentin si Dragobetele mi-au adus in dar cele mai frumoase flori, COPIII MEI. Pentru cei care isi sarbatoresc venirea pe lume, pentru mamele care i-au nascut si pentru toti cei care iubesc, gandurile mele de sanatate, bucurii nenumarate si bratele pline de flori! Floraria mobila va este alaturi!

Leave a Reply

Captcha +