Contact: 0763 054 345
 

Legenda brandusei

Mar

24,2014

Au inflorit gradinile! Brandusele si-au deschis cupele alb, galbene, mov! Floarea extrem de delicata a brandusei marcheaza in calendarul popular fie instalarea pe deplin a primaverii, fie a toamnei.

Se spune ca “brandusele de primavara si brandusele de toamna au fost doua surori frumoase alungate din casa in frig,  de mama vitrega: pe una intr-o primavara timpurie, iar pe alta intr-o toamna tarzie. Vazandu-le necajite, Dumnezeu le-a transformat in flori. De  atunci ele se tot cauta, fara sa se poata intalni vreodata. Una, floarea celor vii, infloreste primavara, alta, floarea celor morti, infloreste toamna.

flori primavara

flori primavara

Se spune ca cine va aduna branduse de primavara si le va uni in cununa cu cele de toamna, ca ele sa-si spuna dorul, apoi le va da drumul pe apa, face o fapta buna, pentru care Dumnezeu ii va ierta multe pacate”.  Ion Ghinoiu-Zile si Mituri.

Brandusa este o floare care simbolizeaza sentimente puternice si devotament, legaturi stranse atat de dragoste, cat si de prietenie. Numele Brandusa sugereaza putere si curaj. O persoana care poarta  acest nume, pune pasiune si loialitate in tot ceea ce face si face tot posibilul pentru a-si atinge idealurile.

Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0

About The Author

Luna lui Faurar se apropie cu pasi repezi. Pentru mine este cu adevarat luna dragostei. In zilele lui februarie m-am implinit ca femeie. Am devenit de doua ori MAMA. Ce poate fi mai frumos! Aducerea pe lume a copiilor este cel mai ianaltator lucru din lume.Sentimentul de bucurie si implinire te poarta pana la cer si nu gasesti cuvinte sa exprimi prima imbratisare a pruncului tau. Daca primul copil, feciorul meu, l-am nascut in 14 februarie, cel de-al doilea, fiica mea, a venit pe lume aproape de Dragobete, pe 26 februarie. In fiecare an, luna februarie e cea mai frumoasa din an! Prin copiii mei intineresc in fiecare an! Zilele dragostei - Sf. Valentin si Dragobetele mi-au adus in dar cele mai frumoase flori, COPIII MEI. Pentru cei care isi sarbatoresc venirea pe lume, pentru mamele care i-au nascut si pentru toti cei care iubesc, gandurile mele de sanatate, bucurii nenumarate si bratele pline de flori! Floraria mobila va este alaturi!

Leave a Reply

Captcha +